Neue Schule watertrens Demi-Anky

138,00

Artikelnummer: NS-W-DA Categorieën: ,
 

Beschrijving

Hoewel enkel gebroken, is dit bit van Neue Schule  ergonomisch ontworpen om het ‘notenkraker’ effect en de daaruit voortvloeiende problemen die het traditionele rechte enkel gebroken trensbit vaak veroorzaakt te voorkomen. Het slim gebogen mondstuk voorkomt dat het te ver naar voren beweegt in de mond waardoor de druk op het dunnere gevoeligere deel van de tong wordt verminderd. Het draait iets weg van de mondhoek om elke kans op wrijven te verminderen en de kromming naar beneden bereikt een zachte meer gelijkmatige druk op het lager oppervlak. Dit ontwerp is zeer gunstig voor paarden die zich terugtrekken of alleen een onrustig contact aanbieden of  wanneer een paard een dubbel gebroken bit niet comfortabel vindt.

 

Op de zijkant van het bit staat een pijl afgebeeld, deze moet aan de linkerkant komen en naar voren wijzen.

De mondstukken van de neue schule bitten zijn gemaakt van solax. Dit is een metaallegering  die door het merk zelf is  ontwikkeld speciaal voor gebruik als paardenbit om ontspannen acceptatie van het bit te stimuleren.

Salox Gold bezit drie bijzondere kwaliteiten:

  1. Het bereikt de mondtemperatuur snel.
  2. Het is relatief zacht en dus vriendelijker voor het tandglazuur.
  3. Het heeft een lage bioactiviteit en lekt geen ionen en daarom heeft het geen reuk of smaak.

Al deze voordelen helpen om een ontspannen goedkeuring en een stille mond te bevorderen, die het paard helpt om zich op de hulp te concentreren.

 

 

Extra informatie

Ringmaat

70 mm

Bitmaat

127 mm, 133 mm, 140 mm, 146 mm

Dikte

16 mm