Hoofdstel MM Foramen Free

109,95

Artikelnummer: 28000048 Categorie:
 

Beschrijving

Het MM Foramen Free hoofdstel is ontwikkeld door de Nederlandse paardentandarts Marcel Michielsen.
Het hoofdstel, en met name de constructie van de neusriem, draagt bij aan minder slijtage van de kiezen in de onder- en bovenkaak.

De speciaal ontwikkelde neusriem van het Foramen Free hoofdstel heeft twee anatomische uitsparingen aan de onderzijde waar de padding is weggelaten om ruimte te creëren voor een onbelemmerde vrije werking en doorgang van de zenuwen en bloedvaten die op die plek het infraorbitale foramen verlaten.

Door deze anatomische uitsparingen kan de neusriem aansluitend vastgezet worden waarbij het bit vóór de kiezen op de lagen blijft liggen, waar het hoort te liggen, en zenuwen en aderen het neusgebied vrij van gevoel en bloed kunnen voorzien. Dit voorkomt slijtage aan de kiezen en komt ten goede aan het welzijn van het paard en de veiligheid van de ruiter. Wanneer het bit door een te losse neusriem tussen de kiezen van het paard belandt verliest de ruiter de controle over het paard.

Het Foramen Free hoofdstel is goedgekeurd door de KNHS. De neusriem werd door de FEI als Very Horse friendly bestempeld en goedgekeurd om op alle FEI events gebruikt te mogen worden.

Het kopstuk is ook speciaal, anatomisch gevormd en zacht onderlegd. Uitgevoerd met wave frontriem. Dit draagt bij aan verminderde druk bij de oren van het paard. Blinde sluitingen aan bakstukken en teugels.
Het hoofdstel wordt geleverd inclusief webband teugels.

Kleur: zwart met blanke stenen in de frontriem

Extra informatie

Maat

, ,

Andere suggesties…